英会話学校/英会話スクール 英語学校/教室 東京新宿

英語・英会話の情報センター

英語のなぞなぞ (2)

 

11. What can you never eat for breakfast?
(朝食では絶対に食べられないものは何か?)
Ans. Lunch and dinner. (昼食と夕食)

12. What goes up and down stairs without moving?
(動かないで階段を上り下りするものは何か?)
Ans. A carpet. (じゅうたん)

13. What is full of holes and yet holds water?
(穴だらけなのに水がたまっているものは何か?)
Ans. A sponge. (スポンジ)

14. What is taken before you get it?
(とられてから手に入れるものは何か?)
Ans. Your photograph. (自分の写真)

15. What man shaves more than twenty times a day?
(1日に20回以上もひげを剃る人は誰か?)
Ans. The barber. (床屋)

16. Which side of leopard has more spots?
(ヒョウはどちら側に斑点が多いか?)
Ans. Outside. (外側)

17. Why did they bury Lincoln on a hill?
(人々はなぜリンカーンを丘に葬ったのか?)
Ans. Because he was dead. (リンカーンが死んだから)

18. How can plumbers tell what the weather will be without weather instruments?
(配管工は気象観測用具を使わないで天気がどうなるかをどうやって知ることができるのか?)
Ans. Listen to the weather forecast. (天気予報を聞く)

19. If it took five men one day to dig up a field, how long will it take ten men to dig up the same field?
(畑を掘り起こすのに5人の人が1日かかったとすると、同じ畑を掘り起こすには10人でどのくらいかかるか?)
Ans. No time at all. (全くかからない)
■ その畑はすでに掘り起こされているから。

20. A boy was 9 on his last birthday, and will be eleven on his next birthday. How is this possible?
(この前の誕生日に9歳だった男の子が次の誕生日に11歳になる。どうしてそんなことが起こりうるのか?)
Ans. Today is his tenth birthday. (今日が男の子の10歳の誕生日)