英会話学校/英会話スクール 英語学校/教室 東京新宿

英語・英会話の情報センター

英語のなぞなぞ (4)

 

31. What do giraffes have that no other animal has? ?
(キリンにはあるが他の動物にはないものは何か?)
Ans. Little giraffes. (キリンの子)

32. What happens when you throw a red hat in the blue ocean?
(赤い帽子を青い海の中に投げ入れるとどうなるか?)
Ans. It gets wet. (ぬれる)

33. What is it that you cannot give without taking, and cannot take without giving?
(受けないでは与えることができず、与えないでは受けることができないものは何か?)
Ans. A kiss. (キス)

34. What's the best way to keep milk from turning sour?
(牛乳が酸っぱくなるのを防ぐのに一番よい方法は何か?)
Ans. Keep it inside the cow. (雌牛の中に入れておく)

35. What question can never be answered by “Yes”?
(「はい、そうです」と答えることができない質問は何か?)
Ans. Are you asleep? (きみは眠っているのか)
■ 他に Are you dead? (きみは死んでいるのか)など。

36. Where did John Hancock sign the Declaration of Independence?
(ジョン・ハンコックはどこで独立宣言に署名したか?)
Ans. At the bottom. (下の方)
■ ここでの「どこで」を「独立宣言の書面のどの位置で」と考える。アメリカの独立宣言の中でジョン・ハンコックの署名が特別大きく目立っていたことから、John Hancock は「自筆のサイン」の意で用いられる。

37. Why does a New Year's resolution resemble an egg?
(なぜ新年の決意は卵に似ているのか?)
Ans. Because it is so easily broken. (簡単にこわれるから)

38. How many big men have been born in New York?
(これまでにニューヨークで生まれた大男は何人か?)
Ans. None. (一人もいない)
■ 生まれたのは赤ん坊だけ。

39. If your uncle's sister is not your aunt, what relation is she to you?
(きみのおじさんの妹がきみのおばさんではないとすると、その人はきみとどんな関係にあるのか?)
Ans. Your mother. (きみの母親)

40. Yesterday is always before today; but there is a place where yesterday always follows today. Where?
(昨日はいつも今日の前にあるが、昨日がいつも今日の後に来る場所がある。それはどこか?)
Ans. In a dictionary. (辞書の中)