英会話学校/英会話スクール 英語学校/教室 東京新宿

英語・英会話の情報センター

英語のなぞなぞ (3)

 

21. What can you put in a cup but never take out?
(コップに入れることはできるが、決して取り出すことができないものは何か?)
Ans. A crack. (ひび、割れ目)

22. What goes up when the rain comes down?
(雨が降ると上に行くものは何か?)
Ans. Your umbrella. (傘)

23. What is it that lives in winter, dies in summer, and grows with its roots upward?
(冬にあって夏にはないもので、根を上にして成長するものは何か?)
Ans. An icicle. (つらら)

24. What is the best key for unlocking the tongue?
(舌の錠をあけるのに一番よい鍵(キー)は何か?)
Ans. Whiskey. (ウィスキー)

25. What number increases its value by half when you turn it upside down?
(逆さまにすると数値が半分増える数字は?)
Ans. 6.

26. Where does Sunday come before Thursday?
(日曜日が木曜日の前に来るのはどこか?)
Ans. In a dictionary. (辞書の中)
■ 辞書を引くとわかるように、Sunday の後に Thursday が載っている。

27. Why do we still use Latin on tombstones?
(なぜ私たちはいまだに墓石にラテン語を使うのか?)
Ans. Because it's a dead language. (ラテン語が死語だから)

28. How far can you go into the woods?
(森の中へはどこまで入っていくことができるか?)
Ans. As far as the middle. (中央まで)
■ 中央まで行ったらその後は出ていくことになるから。

29. If ten sparrows were on a roof and you shot one, how many would remain?
(スズメが10羽屋根にとまっていてそのうち1羽を撃ったら、あとには何羽残るか?)
Ans. None. (1羽も残らない)
■ みんな飛び去ってしまうから。万国共通(?)のなぞなぞ。

30. A family built a big square house with each side facing south. A big bear wandered by. What color was the bear?
(ある一家がどの面も南を向いている大きな正方形の家を建てた。その家の側を熊がぶらぶらと通って行った。その熊は何色だったか?)
Ans. White. (白)
■ 地球上でどの面も南を向いている家を建てられる地点は北極である。