英会話学校/英会話スクール 英語学校/教室 東京新宿

英語・英会話の情報センター

英語のなぞなぞ (5)

 

41. What do you call a woman who doesn't have all fingers on one hand?
(手の指が全部は手にない女の人を何と呼ぶか?)
Ans. Normal. (正常)
one hand (片手)に着目する。その人の手の指は左右二つの手に分かれてついているわけだから正常である。

42. What has a thousand ribs and only two backbones?
(千も肋骨があるのに背骨は2本しかないものは何か?)
Ans. A railway track. (鉄道の線路)
■ ここでの背骨はレールを、肋骨は枕木を表している。

43. What is lower with a head than without it?
(頭がのっている方が頭なしの場合よりも低くなるものは何か?)
Ans. A pillow. (枕)

44. What is the best way to talk to a monster?
(怪物に話しかけるのに一番よい方法は何か?)
Ans. Long distance (call). (長距離電話)

45. What was the largest island in the world before Australia was discovered?
(オーストラリアが発見される前に世界で一番大きかった島は?)
Ans. Australia. (オーストラリア)

46. Where was Washington going when he was 39 years old? ?
(39歳のときワシントンはどこへ行こうとしていたのか?)
Ans. He was going into his 40th year. (40歳へと向かっていた)

47. Why does the Statue of Liberty stand in New York?
(自由の女神はなぜニューヨークに立っているのか?)
Ans. Because it cannot sit down. (座れないから)

48. How many cookies can you eat on an empty stomach?
(すきっ腹で何枚のクッキーが食べられるか?)
Ans. Only one. (1枚だけ)
■ 1枚食べたらその後はすきっ腹でなくなってしまうから。

49. I am something that every living person has seen, but no one will ever see me again. What am I?
(生きている人ならだれでも私を見たことがありますが、再び私を見る人はいません。私は何者でしょう?)
Ans. Yesterday. (昨日)

50. I'm light as a feather, yet the strongest man can't hold me for much more than 10 minutes. What am I?
(私は羽のように軽いのに、どんなに強い人でも10分間以上私を持っていることはできません。私は何者でしょう?)
Ans. Breath. (息)
hold one's breath 「息を止める」「かたずをのむ、息を凝らす」